Dalija Orešković: ‘HDZ-ovcima sam rekla: ‘Proganjat ću bas u sabornici i van nje”

Autor:

28.10.2023., Zagreb - Dalija Oreskovic, saborska zastupnica. 

Photo Sasa ZinajaNFoto

Saša Zinaja/NFOTO

Nakon razlaza sa strankom Centar, saborska zastupnica i bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa govori o ponovnom pokretanju vlastite stranke, protestom prošlotjednom lupanju u Saboru, Maji Đerek, aferama HDZ-a i slučaju bračnog para Ivanišević

Nacional uzvratila je da su saborske klupe javna imovina, ali samo dok je HDZ ne zgrabi i proglasi njihovom privatnom imovinom. Dalija Orešković napustila je stranku Centar razišavši se i sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom zbog njegova sukoba s Majom Đerek, bivšom pročelnicom splitskog gradskog ureda i zviždačicom, koja je zbog navodno koruptivnih postupaka svojedobno prokazala i ministra Marija Banožića i Zvonimira Frku-Petešića, šefa ureda premijera Plenkovića. Dalija Orešković trenutno čeka od Ministarstva pravosuđa na obnavljanje registracije njene nekadašnje Stranke s imenom i prezimenom, sada s novim nazivom „Dalija i Orešković i ljudi s imenom i prezimenom“.

NACIONAL: Kako komentirate izjavu gradonačelnika Vukovara i predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave da će vukovarsku kolonu sjećanja predvoditi pripadnici HOS-a, a da svi oni koji imaju nešto protiv HOS-a, neka ne dolaze na obilježavanje stradanja Vukovara?

Penava je predvodnik jedne ideologije koji dijeli i Vukovar i Hrvatsku u cjelini. Komemorirat ćemo žrtvu Vukovara s pijetetom i dostojanstvom, a Penava ne polaže nad Vukovarom nikakva prava. Svi gradonačelnici pa tako i Penava su samo prolazna pojava. Ono što obilježavamo u Vukovaru je u našoj nacionalnoj povijesti i u srcima svih Hrvata koji se žele pokloniti žrtvi Vukovara, pa tako i onih koji s Penavom ne dijele ista stajališta….

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.