DALIĆ “Pozivam institucije da prema poduzetnicima postupaju preventivno i s upozorenjima”

Luka Stanzl/PIXSELL

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić nazočila je Izbornom saboru Zajednice poduzetnika i obrtnika Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu.

Kako donosi N1, Dalić komentirala buduću vlasničku strukturu Agrokora, rekavši kako ju reflektira struktura njegovih vjerovnika, financijskih institucija, fondova i obveznica koje su tijekom prethodnog razdoblja prije formiranja izvanredne uprave posuđivali novac.

“Govorimo o 57 milijardi kuna, priroda je procesa i inslovencijskog postupka da se vjerovnici koji su posuđivali novac naplaćuju na način da se jedan dio dugova prenosi na novi dug, drugi će se naplatiti kroz vlasništvo, a dio će se morati otpisati,” poručila je Dalić.

“Stvarno upućujem na sve državne institucije da prema poduzetnicima postupaju preventivno i s upozorenjima, to je kultura koju unosimo u zakonske propise. Takav način rada će biti unesen u novi Zakon o državnom inspektoratu koji je u završnoj fazi. Pozivam državne institucije da postupaju logično i sa zrnom soli. Rigidna administrativna praksa dovodi do nepovoljne poslovne klime”, rekla je ministrica.

 

Komentiraj