Dalić komentirao ždrijeb: “Izvukli smo najtežu grupu!”

Autor:

21.11.2023., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacije za UEFA Euro 2024, skupina D, Hrvatska - Armenija. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalic na konferenciji za medije nakon zavrsetka utakmice. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Izvukli smo nedvojbeno najtežu moguću skupinu,izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon ždrijeba EURA za web-stranicu HNS-a.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini B EURA 2024 u Njemačkoj sa selekcijama Španjolske, Albanije i Italijom, odlučio je ždrijeb u Hamburgu.

Hrvatska otvara prvenstvo 15. lipnja u Berlinu sa Španjolskom, 19. lipnja u Hamburgu se sastaje s Albanijom, a  24. lipnja u Leipzigu slijedi susret s europskim prvakom Italijom.

“Izvukli smo nedvojbeno najtežu moguću skupinu, igramo protiv aktualnog prvaka Europe i aktualnog osvajača Lige nacija. Imat ćemo jako težak posao, ali nadam se da ćemo to uspjeti apsolvirati, kao i uvijek do sad. Naš cilj je proći skupinu, plasirati se u nokaut fazu natjecanja. Bit će teško i neizvjesno, ne smijemo podcijeniti niti Albaniju koja je bila sjajna u kvalifikacijama. Otvaramo protiv Španjolske u Berlinu, a u vjerojatno odlučujućoj utakmici igramo protiv Italije. Dakle, bit će nezgodno, teško i borbeno, ali navikli smo na to. Pred nama je šest mjeseci, počinjemo se polako pripremati i nadam se da mi to možemo riješiti“, rekao je Dalić.

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na ždrijebu u Hamburgu predstavljali su Dalić, predsjednik Marijan Kustić, prvi dopredsjednik Ante Vučemilović Šimunović, izvršni direktor Tomislav Svetina,  pomoćnik Ivica Olić, team menadžerica reprezentacije Iva Olivari i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Europsko prvenstvo u Njemačkoj održat će se od 14. lipnja do 14. srpnja u deset gradova: Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu. Finale se igra na olimpijskom stadionu u Berlinu

Teška skupina! ‘Vatreni’ na EURO-u protiv Španjolaca, Albanaca i Talijana!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.