Dalić: “Ja donosim odluke i odgovaram za njih. Neću se uvlačiti u te igre s Livajom”

Autor:

15.06.2023., Rotterdam - U hotelu Van der Valk Schiedam izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalic odrzao konferenciju za medije. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je održao konferenciju za medije, uoči okupljanja reprezentacije i utakmica s Latvijom i Armenijom u sklopu kvalifikacija za EURO 2024.. ‘Vatreni’ će prvo 8. rujna odigrati u Rijeci protiv Latvije, a tri dana kasnije čeka ih gostovanje kod Armenije.

“Nakon medalje u Rotterdamu slijede novi izazovi, pred nama su dvije utakmice koje bi po papiru trebale biti lagane, ali ne smijemo tako misliti. Moramo biti ozbiljni, ići korak po korak, moramo se dobro pripremiti, Ne bih htio da olako shvatimo protivnike, potrebni su nam bodovi za Euro. Svaki je bod važan…”, rekao je Dalić na početku konferencije.

Dodao je da očekuje da će, kao uvijek, ‘biti spremni i orni’. “Veseli me činjenica da dečki po klubovima igraju dobro, da su napravili dobre transfere. Ulog je EURO gdje želimo biti i želimo što prije osigurati potreban broj bodova. Nema lakih protivnika i bodova. Utakmica u Armeniji mi je jako izazovna jer ne možeš puno dobiti, a možeš jako puno izgubiti. Nadam se da će svi biti zdravi…”, poručio je izbornik.

Novinari su ga još jednom pitali o nepozivanju kapetana Hajduka Marka Livaje. “To je priča koja se zakomplicirala nakon svega toga. Rekao sam sve u priopćenju. Neću tu temu širiti, moram voditi brigu o svemu. Neću ulaziti u nikakve igre, donosim odluke i iza njih čvrsto stojim. Sve ostalo su igre, a mene ne zanimaju igre”, poručio je.

Brozović je otišao u saudijsku ligu. Dalić navodi da su svi skeptični prema toj ligi i njenoj kvaliteti. “Ja sam tamo bio prije deset godina, tada je možda bio problem kvalitete, ali sada moramo pratiti tu ligu jer su vrhunski igrači tamo. Brozović ima 5-6 utakmica možda jačih nego u Italiji, a za njega je i tako neupitno da će svoje dati i istrčati. Ne očekujem da će zato imalo biti lošiji ili bolji”, smatra.

Kapetan Luka Modrić, dodao je, za Hrvatsku je velika snaga. “Ima veliki motiv nastaviti da vodi Hrvatsku na Euru. Moramo biti spretni što je tu, kao i Perišić, Brozović, Vida… Ne igraju samo zbog starih zasluga nego su i dalje najkvalitetniji. Hvala Luki što je i dalje s nama. Nema kalkulacija, bit će maksimalno unutra”, rekao je pa dodao da će Luka u Realu ‘kroz svoj rad dobiti svoje mjesto i ponovno biti glavni igrač ‘Kraljevskog’ kluba’.

“Najviše bih volio da damo šansu svima, da svi podnesu isti teret. To bi bilo najrealnije, najoptimalnije. Nećemo puno miksati jer moramo biti ozbiljni u radu i pripremi sastava. Volio bih rasporediti teret”, rekao je Dalić pa dodao da s igračima ne razgovara o prijelaznom roku. “Znaju da imaju moju podršku što god odluče i to je jako važno. Svi su otišli na bolje, drago mi je da je Sosa otišao u Ajax jer on je malo stagnirao i sada ga očekujem boljega, svježijega i sretnije. Gvardiol i Kovačić su otišli u City, Kovačić je postao najbolji igrač Manchester Citya. Trener kao Pep Guardiola ga je prepoznao, neovisno o našim lokalnim sumnjama u njega. Koje su to gluposti…. Livaković je morao otići da ne ostane vječni golman Dinama”, rekao je.

Na kraju je komentirao i Latviju. “Jedina zamka je da ih shvatimo olako. To dosad nije,bio problem, ali moram to naglasiti jer želimo tri boda, punu Rujevicu, korektno navijanje i podršku. Onda ćemo biti pravi. Igrali smo u Rijeci s Ciprom i Maltom, mučili smo se, bilo je teško”, zaključio je Dalić.

Inače, Hrvatska nakon dvije odigrane utakmice trenutačno ima u skupini D s četiri boda, iza Turske (devet bodova, četiri utakmice) i Armenije (šest bodova, tri utakmice).

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.