Dalić: “Centarfor? Bio bih sretan da imam točno rješenje, ovog časa ga tražim”

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 20:45 sati igra posljednju utakmicu grupne faze Lige nacija protiv Austrije u Beču. Hrvatska je vodeća reprezentacija u skupini s 10 bodova i s pobjedom je sigurna u plasman na Final Four Lige nacija bez obzira na rezultat utakmice Danske i Francuske. Danska ima 9 bodova, Francuska 5, a Austrija 4 boda.

“Velika je šansa pred nama, za nju smo se sami izborili. Mi taj posao moramo odraditi, ne čekati što će uraditi Francuzi. Ljepše bi bilo da završimo s pobjedom prije SP-a, ali i da se dogodi nešto drugo neće nas poremetiti. Moramo se pripremati za SP, napravili smo puno dobrih stvari i na dobrom smo putu. Očekujem tešku utakmicu u kojoj moramo dati sve od sebe da se uvedemo na završni turnir, a ne računati da će nam netko drugi pomoći”, poručio je na konferenciji za medije izbornik Zlatko Dalić.

Najavio je da će u sastavu biti nekih promjena.  “Ovdje je više ciljeva, prvi je napraviti dobar rezultat, drugi da isprobamo neke igrače, da damo svima šansu ako je moguće jer poslije nema više prijateljskih susreta. Napravit ćemo promjene u zadnjem redu i fazi napada. Erlić se vratio u trening i vidjet ćemo koliko je pametno da ga se koristi, rizik je da se ne dogodi nova ozljeda. Josip Šutalo je dobio udarac u gležanj, bio je na snimaju, nije ništa puno, ali treba vidjeti…”, rekao je i dodao da želi osvježiti ekipu, ali i da Hrvatska bude maksimalno trkački spremna.

Upitan brine li ga što nema raspoloženog centarfora, Dalić je odgovorio: “Imamo četvoricu na popisu, nisu svi istog stila, pokušat ćemo tražiti nešto drugo, još jedno rješenje koje nam treba. Nekad nam treba robustan napadač, nekad šmeker, zavisi što želimo igrati. Bio bih sretan da imamo točno rješenje, ovog časa ga tražim. Vjerujem da će netko iz četverca Kramarić, Petković, Livaja i Budimir iskoristiti šansu”.

Istaknuo je Dalić da se mora ‘stati na loptu’. “Euforija vodi u propast, tragedija također. Jesmo pokazali veliku kvalitetu i dobru igru, možemo biti i bolji, imamo širinu, igrače koji to mogu… Učinit ću sve da to smirim. Lijepo je čuti da ljudi vjeruju u nas, ali mi se moramo dokazivati svaku utakmicu ne smije biti opuštanja. Moramo ponavljati Dansku, imamo širinu, vjerujem u reprezentaciju i igrače, ali moramo se smiriti i biti skromni”, poručio je.

Najavljujući susret s Austrijom, Dalić se prisjetio poraza u Osijeku: “U Osijeku je bio problem jer primali smo golove iz laganih kontri. Bili smo preduboko i preširoko. Sad mora biti puno bolje, moramo biti kompaktniji i agresivniji. Igrat ćemo 4-3-3, kad imate takav vezni red kao mi moraš težiti igri i kroz posjed stvarati šanse. Nećemo odustati od toga, nema smisla, to je naša snaga. Igra mora krenuti od zadnjeg reda, kad igrači iz veze ne moraju po loptu u obranu opasniji smo. Igrat ćemo presing kad bude moguće, kad ne djelovat ćemo u bloku te njegovati kombinatornu igru jer imamo takve igrače”, pojasnio je izbornik.

Komentiraj