Dalibor Pudić: “Možda da se još pomogne proizvođačima i poduzetnicima”

Autor:

12.10.2021,Zagreb - Konferencija za novinare predsjednika HSUP-a, Dalibora Pudica.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic , Pixell

Najnovije Vladine mjere koje bi trebale osigurati socijalnu stabilnost građana za N1 komentirao je Dalibor Pudić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin. Prvo se prisjetio da su, što se kućanstava tiče, donijete povoljne mjere obzirom da po njima imaju dobru cijenu u odnosu na tržište.

“Mislim da je i Vlada imala izdašne mjere kojima je pomogla i kućanstvo i poduzetništvo. Možda ako ima prostora s obzirom na rast inflacije i oporezivanje, da se još pomogne određenoj skupini potrošača, odnosno proizvođača i poduzetnika”, rekao je Pudić.

Na pitanje o postojanju dodatnog prostora kojim bi Vlada mogla dodatno pomoći, odgovorio je: “Ako se kod poduzetnika pojavljuju proizvodi koje koriste kućanstva, onda pomoći mjerama, subvencionirati mjere plina i pomoći distributerima u rješavanju gubitaka”.

Kad je riječ o malim poduzetnicima, Pudić je rekao da se moraju pokriti troškovi i da će se to odraziti na cijenu usluge. “Cijena je otišla gore zato što su energenti otišli i cijena će vjerojatno ići gore i kod frizerskih salona”, rekao je Pudić za N1.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.