Dalibor Matanić: “Bandić je napravio taj kompletan svoj politički sistem, ali ne treba od njega raditi anđela”

Redatelj Dalibor Matanić gostovao je kod Aleksandra Stankovića u emisiji ‘Nedjeljom u 2’, gdje je, uz filmske teme, komentirao i smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Dalibor Matanić kaže da misli da je Bandić bio najspretniji hrvatski političar. “Ja sam ga upoznao, ne mislim da je bio neki zao čovjek. Ali taj sistem koji je stvorio, mislim da mu je jednostavno presudio. Mislim da je sistem u kojem klinci na ulici govore da im je posao snova raditi u ZG Holdingu… Što smo napravili od naše zemlje? Gdje je taj napredak, gdje su nam novi obzori?”, kazao je redatelj.

Poručio je da ga smeta dio građana ključao od bijesa na Bandića zbog Cvjetnog trga, Varšavske, Kina Europa, primitivizacije Zagreba, a onda se, kako kaže – ‘odjedanput o njemu priča kao o anđelu’. O Milanu Bandiću, dodao je Matanić, ne treba se pričati kao o anđelu.

“Čovjek koji je bio simpatičan, koji je pomogao jako puno ljudi očito, i koji je očito bio dužan mnogo ljudi, i njemu su bili dužni, on je napravio taj kompletan svoj politički sistem, ali ne treba od njega raditi anđela”, rekao je.

Na pitanje voditelja što misli o ideji ukidanja pretplate HRT-u, Matanić je rekao da je to ‘najveća glupost koju je ikad čuo’.

Komentiraj