Dalaj lama: Suosjećanje i unutarnji mir mogu izliječiti svijet u 2024. godini

Autor:

Photo: Pixabay

Dalaj lama, duhovni poglavar tibetanskih budista, pozvao je u nedjelju ljude na suosjećanje i unutarnji mir kao preduvjet za bolji svijet na prijelazu godine.

“Unatoč brojnim izazovima s kojima se danas suočavamo, optimističan sam da s rastućom zahvalnošću da smo svi povezani u jedinstvu ljudskosti, možemo raditi na tome da živimo značajnije živote i stvaramo bolji svijet”, napisao je 88-godišnjak na društvenoj platformi X.

“Također čvrsto vjerujem da možemo pronaći mir u svijetu samo kad pronađemo mir u sebi. Svako ljudsko biće ima potencijal unutarnjeg mira, a time da doprinese miru naše globalne zajednice.”

Ratovi u Pojasu Gaze, Ukrajini i Siriji, uz terorističke napade na Izrael, Afriku i Pakistan, upropastili su 2023. godinu.

“Moramo nastojati njegovati suosjećanje i unutarnji mir, bez obzira na vlastitu nacionalnost ili religiju, možemo doprinijeti dobrobiti i sreći cijeloga čovječanstva”, rekao je Dalaj lama. “Ako je prošlo stoljeće bilo stoljeće nasilja, naša je odgovornost da ovo stoljeće učinimo stoljećem dijaloga.”

Godine 1959., Dalaj lama je pobjegao kineskim komunistima u tibetanskim planinama i otišao u egzil u Indiju.

Otad je putovao svijetom propovijedajući pomirenje. Dobitnik Nobelove nagrade dao je ostavku na političke dužnosti u tibetanskoj vladi u egzilu 2011.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Albertina

prije 1 mjesec

SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA ZAJAM OD 200,000.00 EURA. PRIJAVILA SAM SE ZA ZAJAM I DAVIDSON MI JE DOBIO ZAJAM KREDITNA TVRTKA ŠIROM SVIJETA. ZNAM O ČEMU GOVORIM I ZNAM KROZ ŠTO SAM PROŠAO, AKO VAM TREBA BILO KAKAV ZAJAM ZA VAŠ PROJEKT I ŽELITE INVESTIRATI DIREKTNO KOD TVRTKE, MOŽETE KONTAKTIRATI GOSP. DAVIDSON ALBERT PUTEM E-MAILA: {[email protected]}