Dačić: ‘Diplomat Srbije pri UN-u u Ženevi zaražen koronavirusom’

Diplomat Srbije koji radi pri misiji Ujedinjenih naroda (UN) u Ženevi zaražen je koronavirusom, potvrdio je u subotu srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i ocijenio da “vanjska politika u ovim trenucima u cijelom svijetu gotovo da ne postoji”.

Danas ide na kontrolu, nadam se da je on sad izliječen, rekao je Dačić za Radio-televiziju Srbije. Naglasio je da su u okolnostima pandemije koronavirusa sve aktivnosti ministarstva vanjskih poslova sada usmjerene na to da se pomogne državljanima Srbije u inozemstvu, ne samo koji su se zatekli na putovanjima, već i onima koji su oboljeli.

U petak je posebnim zrakoplovom Air Serbije doputovalo 144 srpskih državljana iz Amsterdama i Pariza i svima je propisana mjera samoizolacije, u petak navečer zrakopolovom “Aeroflota” sletjelo je 89 studenata iz Moskve.

“Prioriteti su djeca, učenici, studenti, oni koji se igrom slučaja negdje nalaze ili na liječenju ili na službenom putu. Kada je riječ o turistima, bez ikakve ljutnje – oni su na kraju prioriteta”, rekao je Dačić, naglasivši kako je “veoma teško osigurati svakom da se vrati” jer su granice zatvorene, a međunarodni prijevoz obustavljen.

Komentiraj