Cvate li biznis Todorićevoj djeci? Tata se bacio u politiku, a nasljednici u poduzetništvo

Autor:

22.03.2023., Zagreb, Zupanijski sud u Zagrebu, optuzno vijece za veliki Agrokor. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Posrnuli poduzetnik Ivica Todorić, bivši vlasnik tvrtke Agrokor, danas je u arbitražnom postupku protiv Hrvatske traži milijunsko obeštećenje zbog načina na koji je ostao bez tvrtke u postupku donošenja lex Agrokor. Sada se Todorić želi okušati u politici i pobijediti na predstojećim parlamentarnim izborima, a osnovao je i stranku Zajedno Hrvatska.

I dok se Todorić okušava u politici, njegova djeca bave se poduzetništvom. Najaktivniji je sin Ivan Todorić. On  je vlasnik 67,50 posto tvrtke AMMI koja upravlja brendovima Good Food, Purple Monkey, 4Burgers i Soho. Ostatak preko inozemnih tvrtki drže strani partneri. Prema podacima Fine, tvrtka je 2022. godine imala 6,52 milijuna eura prihoda i 193.351 euro dobiti. Zapošljava 73 zaposlenih kojima je prosječna plaća 2022. godine iznosila 703 eura.

U vlasništvu AMMI-ja bilo je i nekoliko danas izbrisanih tvrtki: ENZO, Keks i čaj, PET-IT-EVENTS i Majmunska posla. Don Kebabros još uvijek je aktivan, ali se posljednjih šest dana nalazi u blokadi. Ta tvrtka nema zaposlenih, a 2022. godine je ostvarila 104.237 eura prihoda uz gubitak od 16.090 eura. Tu su i neaktivne tvrtke Mia Sol i Irundo logistika koje su u sto-postotnom neizravnom vlasništvu Ivana Todorića. Suvlasnik je i u firmama Kokoš ili jaje i Lekatron. Prva je u 2022. godini ostvarila 4,95 milijuna eura prihoda i 617.557 eura dobiti, a druga 3,39 milijuna eura prihoda i 895.469 eura dobiti, piše FORBES Hrvatska.

Stariji sin, Ante Todorić, od lipnja prošle godine upisan je kao vlasnik i direktor tvrtke APSOLUT Savjetovanje, koju je preuzeo od grupacije splitskih poduzetnika koji su ranije već poslovali s njegovim bratom Ivanom, a prema zadnjem dostupnom izvješću – tvrtka je bila neaktivna. Pretpostavlja se da je on nakon što je obitelj izgubila vlasništvo nad tvrtkom Agrokor, u kojoj je on bio na visokoj menadžrskoj funkciji, vodio poslove u inozemnim tvrtkama, no, podaci o tome nisu poznati.

Antu Todorića se također veže uz tvrtku Regent koja se bavi nekretninama. Prema dostupnim podacima, preko njemačke tvrtke Roze Ventures i hrvatske tvrtke Rože Dalma, vlasnici Regenta su Silvio Roguljić i Ivica Varvodić. Direktorica tvrtke je partnerica Ante Todorića Petra Kaćunko, dok se njegovo ime ne spominje. Regent je osnovan 2022. godine, pa je prerano za pregled njezinih poslovnih rezultata. U toj godini ostvaren je jedan euro prihoda uz gubitak od 17.644 eura.

Kći Iva Todorić vlasnica je i direktorica tvrtke Srculence. Prema podacima za 2022., tvrtka ima jednog zaposlenog, 38.008 eura prihoda i 5400 eura dobiti. U medijima se pisalo da tvrtka privređuje prije svega od iznajmljivanja luksuznim obiteljskih nekretnina. Pojedini prostori u Kulmerovim dvorima, poznatoj vili pod Sljemenom u kojoj živi obitelj, mogu se iznajmiti za foto i video promotivna snimanja, a rustikalno uređena vikendica u Gorskom kotaru, poznata kao “Čarobna koliba”, nudi se u najam za odmor, piše FORBES Hrvatska.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.