Čuraj o vrijednosti paketa mjera: “Sigurno nije mali, ali mislim da je veći od onoga što je ranije bilo”

Autor:

17.05.2022., Zagreb -  U Banskim dvorima poceo je sastanak celnika vladajuce koalicije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

U utorak je u Vladi održan sastanak koalicijskih partnera iz parlamentarne većine o najavljenim Vladinim mjerama. Nakon sastanka javnosti se obratio Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a.

Upitan koliko je vrijedan novi paket mjera, Čuraj je rekao da se o iznosima nije spekuliralo. “Sigurno nije mali, ali mislim da je veći od onoga što je ranije bilo”, rekao je, dajući naslutiti da je paket mjera veći od pet milijardi kuna.

Što se tiče poskupljenja struje, Čuraj je rekao da drastičnih poskupljenja neće biti. “Recimo da će biti stvari koliko-toliko najbliže onome što je dosad bilo”, rekao je Čuraj i dodao da o brojkama nije bilo riječi. Raspravljali su, kaže, o ciljevima.

Upitan hoće li biti energetskog dodatka za umirovljenike, Čuraj je rekao da će se pomoći onima kojima je najpotrebnije, ali da će o iznosima i tko spada u tu mjeru objaviti u četvrtak. “Osim toga, mjere će omogućiti i da se sve drugo odvija normalno, uključujući i nastavu”, rekao je Čuraj, prenosi N1.

Novinari su Čuraja pitali je li koalicijske partnere zanimalo išta o Ini, Čuraj je rekao da nije bilo što za pitati. “Ta je tema apsolvirana na prošlom sastanku”, poručio je pa na kraju komentirao današnju zajedničku sjednicu oporbenih klubova u Saboru. Čuraj je istaknuo da su htjeli dobiti poligon za raspravu, bez konkretnog rezultata. “Zbilja je to dokazalo da nije bila potrebna sjednica Sabora”, zaključio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.