facebook.com

Nastavljen ovogodišnji pozitivan trend u putničkom prijevozu

Zrakoplovi Croatia Airlinesa, hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika i člana udruge Star Alliance, u lipnju ove godine prevezli su 231 804 putnika, što je dva posto više putnika u odnosu na lanjski lipanj.

Prenosimo priopćenje za medije:

“Tako je nastavljen ovogodišnji pozitivan trend u putničkom prijevozu i to nakon što je u svibnju zabilježeno gotovo 214 000 putnika, što je rekordan broj putnika tijekom svibnja u povijesti tvrtke.

Rast putničkog prometa bilježi se i u dosadašnjem dijelu godine u kojem je ukupno prevezeno više od 949 000 putnika, što je 5 posto više putnika u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je i na domaćim redovitim i međunarodnim redovitim letovima prevezeno 5 posto više putnika u odnosu na prvih šest mjeseci 2017. godine. U navedenom je razdoblju za 1,3 postotnih bodova povećana i prosječna popunjenost putničke kabine (PLF).

Rastu putničkog prijevoza, između ostalog, pridonijelo je uvođenje redovitih letova u dva nova odredišta, Mostar tijekom cijele godine i Dublin tijekom ljetne sezone, kao i uvođenje novih sezonskih linija Dubrovnik – München i Split – Kopenhagen.

Vrijedi naglasiti da je Croatia Airlines tijekom lipnja obavila i šest charter (izvanrednih) letova kojima je na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prevezeno oko 700 navijača. Za sutrašnji polufinalni dvoboj Hrvatske i Engleske planirana su još dva charter leta u Moskvu s gotovo 300 putnika“, navedeno je u objavi.

Komentiraj