ĆORIĆ: “Svi su uz predsjednicu, a od 1.1. tko želi može istaknuti kandidaturu za HDZ”

Minstar zaštite okoliša Tomislav Ćorić u četvtak se priključio obilježavanju Europskog tjedna mobilnost hodanjem do zgrade Vlade. S njim je popričala novinarka N1 televizije Matea Dominiković.

“Ovime pokazujemo potporu tjednu mobilnosti, zdravom životu… Ministarstvo apsolutno podržava ovakve akcije”, rekao je Ćorić.

Naglasio je kako su svi u HDZ-u trenutno fokusirani na predstojeće predsjedničke izbore. “Kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ima potporu HDZ-a”, poručio je. Stevo Culej, pak, jučer je u Saboru izjavio kako on ima svog predsjedničkog kandidata. “Stevo ima pravo na svoje mišljenje, ali od svih nas kao članova HDZ-a očekuje se da stanemo iza odluka HDZ-a, ja ću to svakako učiniti i očekuje se da to prvo učinimo, a nakon 1.1., po odabiru nove – stare predsjednice, svatko onaj tko misli da u HDZ-u može donijeti nešto novo, može istaknuti svoju kandidaturu”, rekao je Ćorić.

Naglasio je i kako Andrej Plenković ima njegovu potporu te mu, dodaje, apsolutno stoji na raspolaganju do kraja mandata.

Ministar zaštite okoliša komentirao je i inicijativu Mosta, koji potpisuju peticiju da se voda Ustavom zaštiti kao temeljno ljudsko pravo.”Privatizacija voda u Hrvatskoj ne dolazi u obzir niti će ikad doći u obzir, što se nas tiče”, rekao je Ćorić. “Ustavnim pravom na zdrav život promovirano je i pravo na vodu, zato držimo ovu inicijativu nepotrebnom. Treba imati na umu da je voda neotuđivo pravo svakog našeg građanina, i ni na koji način neće biti ugroženo”, dodao je ministar.

Komentiraj