Ćorić: “Interpelacija oporbi neće poći za rukom”

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u četvrtak je nakon sjednice Vlade rekao da interpelacija o radu Vlade u vezi s projektom Krš-Pađene oporbi neće poći za rukom. Dodao je da nema nikakvog argumenta za interpelaciju jer se sve radilo zakonito.

“Sva postupanja Ministarstva zaštite okoliša i energetike 2017., na što se oporba poziva u interpelaciji bile su u skladu sa zakonom”, rekao je Ćorić novinarima. Podsjetimo, Vlada je na sjednici predložila Hrvatskome saboru da odbije interpelaciju o njezinom radu u vezi s projektom vjetroelektrane Krš-Pađene. Interpelaciju je podnio Klub zastupnika Domovinskog pokreta te oporbenih zastupnika u Hrvatskom saboru.

Komentirajući interpelaciju, ali i prijedlog oporbe za njegovim opozivom, Ćorić je kazao da je Vlada već navikla na “igru koju opozicija igra već nekoliko godina”, jer su u proteklom mandatu već imali pokušaja obaranja Vlade odnosno niza ministara.

Poručio je da već četiri godine daje sve od sebe da resori kojima upravlja odrade najbolji mogući posao. “Učinci moga rada su vidljivi na svakom koraku, od zaštite okoliša, gospodarenja otpadom, energetike, možemo nabrajati koliko god želite. Na kraju krajeva, ne bježim od rasprave od bilo kojeg od tih dijelova”, istaknuo je Ćorić.

Ministar smatra da ne šteti reputaciji Vlade. “Da mislim da štetim, ne bih danas bio ovdje”, ustvrdio je.

Komentiraj