COPY TASTE Zagreb na jedno poslijepodne postaje meka signature koktela

Autor:

FOTO: Sanjin Kaštelan

U dvorištu kluba Peti Kupe, u petak 26. travnja od 16:00 sati, vodeći regionalni barmeni miksat će svoje signature koktele i u sklopu Copy Taste eventa predstavit se zagrebačkoj publici.

U jednom od  najljepših zagrebačkih dvorišta, onom kluba Peti Kupe održava se Copy Taste event koji okuplja vodeće barmene iz Hrvatske i regije. Oni će od pred zagrebačkom publikom rekreirati signature koktele kojih su ih i doveli na regionalnu kartu najboljih – u Zagreb. Iza svakog projekta stoji netko tko je imao viziju i ideju o njegovoj realizaciji. U slučaju prvog Copy Taste eventa to je zagrebački barmen, poduzetnik i ambasador tvrtke Brown-Forman – Dominik Bečvardi sa svojim timom iz Peaches&Cream bara koji u Zagreb dovodi poznate koktel barove iz Hrvatske i regije.

Bečvardi godinama, idejama i entuzijazmom, doprinosi regionalnoj barmenskoj sceni, a ovog proljeća je sa svojim timom osmislio događanje u sklopu kojeg će kolegama iz regije prvo predstaviti živahnu zagrebačku koktelsku scenu, a potom na poslijepodnevnom događanju zagrebačkoj publici njihova umijeća.

FOTO: Sanjin Kaštelan

“Naša regija ima fantastičnu barmensku scenu, niz barova koje drže odlični barmeni, ozbiljni entuzijasti i znalci i vjerujem da će zagrebačka publika uživati u koktelima koje će rekreirati za njih. Neki od barmena i barova regije nalaze se na listama najboljih barova svijeta i njih dovodimo u Zagreb. Ideja je da posjetitelji kušaju koktele po kojima su ti barovi postali poznati i priznati, druže se s barmenima i možda otkriju neki trik, saznaju kako nešto doma bolje izmiksati, uz pokoji novi uvid i znanje napraviti svoj koktel. Osim njih, na Copy Tate dolazi i Alia Akkman, žena koja sjedi u žiriju The world’s 50 Best Bars organizacije i koja ocjenjuje barove na razini Europe, što nam je posebno drago. Ovo je prvo događanje koje organiziramo na ovaj način i siguran sam da će svi koji dođu zaista uživati, sjajno se zabaviti i steći nezaboravno iskustvo”, rekao je Dominik Bečvardi.

Na Copy Taste eventu posjetitelji će guštati u koktelima sedam barova. Albaniju predstavlja Nouvelle Vague, prvi bar s ovih prostora koji je uspio ući na listu 100 najboljih barova svijeta po izboru organizacije The World’s 50 Best Bars i nalazi se na 86. mjestu. Republiku Srbiju predstavit će Riddle Bar. Bosnu i Hercegovinu predstavlja bar Okosh Bokosh, Sloveniju bar Silk and Fizz, Sjevernu Makedoniju Casa Bar, Crnu Goru bar Kokotov rep, a Hrvatsku splitski String’s Bar. Navedeni barovi će  pred publikom rekreirati po tri koktela zbog kojih su njihovi barovi postali sinonim za dobar provod, nove trendove u industriji i (ne)ponovljive okuse te uživo pokazati da se recepti možda mogu kopirati, ali okusi ne.

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.