Copa America 2024:: Argentina u skupini s Čileom

Autor:

epa10988800 Lionel Messi (C) of Argentina celebrates after Argentina defeated Brazil during FIFA 2026 World Cup qualifiers soccer match between Brazil and Argentina at Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, 21 November 2023.  EPA/Andre Coelho

EPA/Andre Coelho

Argentina i Lionel Messi će igrati s Čileom, Peruom i pobjednikom doigravanja u skupini A Copa Americe 2024., odlučio je ždrijeb obavljen u četvrtak u Miamiju.

Čile je dva puta slavio nad Argentinom, aktualnim svjetskim prvakom i braniteljem naslova pobjednika Copa Americe, u finalu natjecanja – 2015. i 2016. godine. Kanada ili Trinidad i Tobago, koji će se igrati u play-offu u ožujku, popunit će skupinu A u kojoj je Argentina favorit.

Meksiko, Ekvador i Venezuela čine skupinu B, koju će upotpuniti još jedan pobjednik doigravanja između Kostarike i Hondurasa.

Urugvaj Marcela Bielse je u skupini C sa Sjedinjenim Državama, Panamom i Bolivijom. U skupini D Brazil će za suparnike imati Kolumbiju, Paragvaj i Jamajku.

Copa America se održava od 20. lipnja do 16. srpnja sljedeće godine. Kao i 2016., za Centenary Copa koji je već održan u Sjedinjenim Državama, format Copa-2024 proširen je na 16 reprezentacija, uz deset uobičajenih južnoameričkih članica Conmebola sudjelovat će i šest članica Concacafa (Sjeverna Amerika, Središnja i Karibi ).

Utakmice će se igrati u Las Vegasu, Arlingtonu, Charlotte, Orlandu (FL), Miamiju, Santa Clari, Atlanti, East Rutherfordu , Houstonu, Austinu, Inglewoodu, Glendaleu, Kansas Cityju.

Otvaranje će biti u Atlanti na Mercedes-Benz stadionu, dok će se finale igrati u Miamiju na Hard Rock stadionu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.