Civilna zaštita izdala novo upozorenje. Veliko nevrijeme na Braču: “Nismo očekivali ovakav nalet”

Autor:

30.08.2023., Split - Olujni oblak pred Splitom. Tijekom poslijepodneva sire Splitsko-podrucje zahvatilo je olujno nevrijeme koje je donjelo i nekoliko pijavica pred Splitom. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zvonimir Barisin/PIXSELL

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je u subotu poslijepodne novo upozorenje zbog nevremena koje danas očekuje Hrvatsku.

“Prognostičari DHMZ-a izdali su crveno upozorenje na grmljavinsko nevrijeme u regijama Split i Knin (idućih nekoliko sati) te Dubrovnik zbog obilnih pljuskova praćenih grmljavinom i velike vjerojatnosti za urbane i bujične poplave, lokalno moguće i tuču.

Narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme u regiji Gospić (uglavnom Lika) mjestimice izraženi pljuskovi i grmljavina, a duž Jadrana lokalno i tuča te na kišu u regijama Knin, Split, Dubrovnik, Gospić (Lika) i Osijek moguće su urbane i bujične poplave”, objavili su na Facebooku.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji do 14 sati 150 poziva građana

“Županijski centar 112 Split u razdoblju od 08:00 do 14:00 sati, zbog grmljavinskog nevremena na području županije, zaprimio je oko 150 poziva građana o nestanku električne energije, zapaljenju drvenih stupova od struje, veće količine oborinskih voda i odrona na kolniku te srušenih stabala i grana. Nije bilo dojava o ljudskim žrtvama ili ozlijeđenim osobama.

Po zaprimanju dojava obavijestio je nadležne službe koje su izlazile na teren i radile na otklanjanju posljedica”, dodali su.

Veliko nevrijeme na Braču

Veliko nevrijeme u subotu popodne zahvatilo je i otok Brač. Stanovnici Milne javljaju da je mjesto potopljeno. Vjetar je, između ostaloga, čupao i stabla u mjestu Selca gdje je došlo i do prekida isporuke električne energije, javlja nam čitatelj.

“Brojna stabla su popadala, i po kablovima koja dovode električnu energiju do mjesta, stoga smo zatražili isključivanje električne energije”, rekao je za Dnevnik.hr predsjednik DVD-a Tino Štambuk. Na terenu su županijske ceste i HEP pogon Brač, uništeno je dosta krovova i popadalo stabala, ali šteta je samo materijalna – nema ugroženih ljudskih života. “Nismo očekivali ovaj nalet da će tako pogoditi našu općinu, sada je situacija smirena”, zaključio je Štambuk.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.