Christie’s očekuje: Najveći plavi dijamant ikad stavljen na aukciju mogao bi doseći 50 milijuna dolara

Autor:

Ilustracija Pixabay

Najveći plavi dijamant ikada stavljen na aukciju mogao bi postići cijenu do 50 milijuna dolara na Christie’sovoj prodaji rijetkih dragulja u Ženevi 7. studenoga, rekla je ta aukcijska kuća u četvrtak.

Poznat kao “Bleu Royal”, ovaj živopisni plavi dijamant – koji je umetnut u prsten – jedan je od najrjeđih koji su ikad otkriveni.

“Ono što Bleu Royal čini tako rijetkim i posebnim jest njegova veličina. Sa 17,6 karata, najveći je te vrste”, rekao je Rahul Kadakia, Christie’sov međunarodni voditelj nakita.

Godine 2016. Christie’s je prodao rijedak plavi dijamant od 14,6 karata poznat kao “Oppenheimer Blue” za više od 57 milijuna dolara. “Nadamo se da će pobijediti Oppenheimera”, rekao je Kadakia.

Zasebna aukcija predmeta koje su nosile filmske zvijezde

Na zasebnoj internetskoj aukciji koja će trajati od 3. do 16. studenog, Christie’s će ponuditi bisernu ogrlicu koju je nosila filmska i modna ikona Audrey Hepburn u posljednjoj sceni filma “Praznik u Rimu” iz 1953. godine.

“Procijenili smo je na 20.000 do 30.000 dolara, tako da je sasvim razumno”, rekao je Kadakia. “Svatko može biti Audrey Hepburn”, dodao je.

Na dražbi će izložiti i Rolexov ručni sat koji je nosio Marlon Brando u filmu “Apokalipsa danas” iz 1979., na čiju je poleđinu glumac ugravirao svoj potpis kako bi izbjegao da ga slučajno zamijeni tijekom snimanja.

Prije dvije godine taj je sat prodan na aukciji za 2,2 milijuna dolara.

“Doista je iznimno posjedovati te predmete nevjerojatnih glumaca – Rolex Marlona Branda i ogrlicu Audrey Hepburn”, rekao je Guillemin.

‘Hrvatsko tržište umjetnina ima ogroman potencijal’

OZNAKE: aukcija, christies

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.