HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

ČERVAR “Razmišljam o varijanti B”

Hrvatska rukometna reprezentacija u čettvrtak je tijesno slavila protiv Bjelorusije u prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva. Konferenciju za novinare danas je održao izbornik Lino Červar.

“Sigurno je da se od nas očekivala pobjeda nakon što smo izgubili od Švedske. Bjelorusija nije top svjetskog rukometa, ali držali su nas u neizvjesnosti. Bilo je dobrih utakmica, ali i loših, a trebamo isticati one dobre”, rekao je Červar, kako prenosi Gol.hr.

Naglasio je kako je sinoćnja utakmica bila teška, bilo je, kaže, situacija u kojima su ‘Kauboji’ imali tri-četiri pogotka razlike, ali i neiskorištenih prilika. “Njihov golman nas je spriječio da utakmicu privedemo kraju s nekoliko obrana čistih zicera. Sve u svemu ja bih rekao, ne sad da stajem u obranu naših igrača, već moram reći da smo u fazi obrani bili sigurni, gusti. Moram naglasiti opet da se obranom pobjeđuje, a napadom gubi utakmica”, kazao je.

U subotu od 20:30 sati Hrvatska u zagrebačkoj Areni igra protiv Norveške. “Kritike prihvaćam i moramo riješiti brzi centar uoči Norveške. Oni igraju istu igru, a zapravo mnogo bolje. Stavili su u velike poteškoće elitnu reprezentaciju poput Francuske kojoj su zabili 31 gol. Moramo popraviti tranziciju i vraćanje u obrani. Isto tako je bilo vidljivo da nam je nedostajalo lakih golova iz kontri. To isto treba reći”, rekao je Červar.

Dodao je kako su Norvežani, prema rezultatima, favoriti u subotnjoj utakmici. “Ali to ne znači da mi idemo bez ambicija na tu utakmicu, to bi bilo neozbiljno s moje strane. Idemo po pozitivan rezultat, na igralištu će pasti odluka”, poručio je dodajući da je Norveška disciplirana ekipa koja zna što hoće. “Mislim da im se discipliniranom obranom i mudrim napadom možemo suprotstaviti”, istaknuo je.

“Prva primjedba je da mi moramo pokazati mišiće i agresiju na domaćem terenu. Mi moramo pokazati da smo domaćini, goropadni i da hoćemo. To je vrlo bitno i na tom planu smo razgovarali, da bude jedna agresivna Hrvatska”, poručio je na konferenciji dodajući da vjeruje u ekipu. Zagrebačka Arena u sinočćnjoj utakmici nije bila puna, kao u Splitu, a Červar je pozvao navijače da dođu u što većem broju.

“Vidjet ćemo još hoćemo li koristiti još jednu izmjenu, za to postoji mogućnost. Razmišljam o varijanti B, da modificiramo obranu, vidjet ćemo hoćemo li ju upotrijebiti. Ja razmišljam pozitivno i optimistično, moram misliti i o varijantama A, B, C pa i D ako treba”, zaključio je Červar.

Komentiraj