HINA/ Damir SENČAR

Červar nezadovoljan suđenjem: Htjeli su me “ukokati”, ali nisu uspjeli

Izbornik Hrvatske Lino Červar nakon susreta nije bio zadovoljan suđenjem.

“Htjeli su me ukokati, ali nisu uspjeli. Mi po uvjetima kao da igramo u gostima. Kriteriji suđenja mi ne idu u glavu. Radi se svašta, cirkusi. Ali možda sam loše vidio. Spremljeno ubojstvo, ali akcija nije uspjela”, rekao je Červar i dodao da je utakmica bila teška.

“Čestitke igračima. Kad je bilo najpotrebnije nismo klonuli duhom. Obrana nam je bila mnogo čvršća nego na prošloj utakmici. Gušća, homogenija”, rekao je Červar i osvrnuo se na predstojeće protivnike:

“Po kvaliteti su Norveška i Francuska favoriti. Mi osmu godinu nismo bili u finalu velikog natjecanja, a dogodila nam se i povreda. Ali treba pozitivno promišljati i nadati se. Igrati taktički još bolje, posebno u prvoj utakmici koja nam slijedi, a to je Norveška. Slična je to ekipa kao Švedska i svaka pogreška će se skupo plaćati”, rekao je Červar.

Ivan Čupić:

“Vodili smo cijelu utakmicu, na kraju je bila teška drama. Ali dva boda su tu i za dva dana je nova utakmica. Možda nam je trebala jedna ovakva utakmica da nas malo prodrma.”

Zlatko Horvat:

“Izgleda da mi ne možemo bez drame. Šteta da nismo odradili do kraja kako treba, vidi se da je ostao grč od Švedske. Najbitnije je da smo dobili i da sada kreće ono pravo”.

 

Komentiraj