CEROVAC: “Na Uljanik primjenjivati ista pravila kao i za ostala brodogradilišta”

Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac u utorak je zatražio da se i na pulski Uljanik primjenjuju ista pravila kao i na ostala hrvatska brodogradilišta.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković danas se nalazi u Rijeci, gdje sa tri svoja ministra obilazi brodogradilište 3. maj.

“Tražimo od premijera da se ista pravila koja se primjenjuju na druga hrvatska brodogradilišta primijene i na Uljanik”, kazao je Cerovac na konferenciji za novinare i pozdravio odluku Vlade da posjeti Rijeku i pokuša spasiti 3. maj. Ipak, Cerovac je ujedno izrazio i nezadovoljstvo načinom na koji se Vlada tijekom zadnjih godinu i pol dana odnosi prema Uljaniku.

Cerovac je kritizirao i istarske političare, kako one ona vlasti, tako i one u oporbi jer se, tvrdi, ne bune protiv nastale situacije i ne zahtijevaju saborsku raspravu o Uljaniku. “Borite se za ljude koji su vas izabrali na ta mjesta“, poručio im je.

Član vjerovničkog vijeća Uljanika i bivši član Nadzornog odbora, Samir Hadžić, današnji je posjet premijera i ministara riječkom brodogradilišta ocijenio “samo revijalnim”. Ocijenio je da su kriteriji Vlade za spašavanje određenih brodogradilišta isključivo politički – biračka baza ili drugi politički interesi.

“Nema tu gospodarske ili ikakve logike i pameti. Uljanik je sagradio 60 posto brodova u zadnjih 30 godina, a odbacili su nas kao kante na cestu. Ali, mi danas imamo javnu ponudu za pet novih kruzera, imamo dva broda koja bi trebalo završiti, treći u Rijeci“, kazao je Hadžić.

Komentiraj