ČERMAK “Tužit ću i Dusparu i Grad Slavonski Brod”

Saša Zinaja

Vlasnik Croduxa Ivan Čermak u četvrtak je za 24sata poručio kako će tužiti gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Dusparu, kao i grad Slavonski Brod, koji su Crodux prozivali zbog zagađenja vode u tom gradu krajem ožujka ove godine. DORH je danas, podsjetimo, objavio kako izlijevanje benzina prilikom testiranja produktovoda nije moglo biti uzrok zagađenja.

“Kompletna struka zna od prvog dana da malo izlijevanje benzina nije moglo biti uzrok zagađenja koje je gradonačelnik Mirko Duspara iskoristio za lokalnu političku promociju. Sad će to i platiti”, poručio je Čermak nakon objave DORH-ovih rezultata. “Kompletna struka od prvog dana zna da izlijevanje male količine benzina ne može biti uzrok zagađenja. Tlo je na tom mjestu glinasto i nepropusno i nikako nije benzin mogao biti uzrok zagađenja kilometrima daleko. Ne znam što jeste, ali nađeni su uzorci tijekom jednog dana teške nafte i masti za koje ne želim nagađati kako su se tamo našli”, dodao je.

Čermak je najavio kakoCrodux nastavlja s pripremama za prenamjenu produktovoda. “Tužit ćemo i gradonačelnika Dusparu i Grad Slavonski Brod za štetu koju su nam nanijeli neosnovanim tvrdnjama. Duspara je zagađenje iskoristio za lokalne političke ciljeve preko nas i to treba platiti. Dobro ćemo razmisliti i hoćemo li bilo što raditi u Brodu dok ga vodi takav čovjek koji nanosi štetu i ne radi za boljitak niti građana niti države”, zaključio je.

Komentiraj