Centar za promicanje tolerancije: U četvrtak online tribina o ljubavi na filmu

Tema o ljubavi na filmu oduvijek je bila inspirativna kolikoi romantična, baš kao što su najgledaniji filmovi uvijek prožeti ljubavlju, pa makar ona imala i tragičan ishod. U četvrtak, 22. travnja u 18.30 sati u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust održat će se onlinetribina Godina opasnog ljubljenja–Filmski ljubavni naputak, a moći će se pratiti putem Facebookstranice i Youtube kanala Centra tolerancije.

Treća je to tribina izciklusa Snaga ljubavi, a posvećena je upravo ljubavi na filmu, međusobnom suodnosu jedne sasvim osobne emocije kao što je ljubav i jedne sasvim društvene, kulturološke pojave kao što je film.

Na online tribini govorit će redatelj Rajko Grlić, redateljica Dana Budisavljević, glumci Živko Anočić, Goran Bogdan, glumica Judita Franković Brdar, povjesničar filma Daniel Rafaelić te politolog i filmski kritičar Boško Picula, ujedno i kao moderator tribine.

Ciklus tribina Snaga ljubavi u organizaciji Centra tolerancijetematizira sve aspekte ljubavi u društvenom životu. Riječ je o svojevrsnom nastavku uspjelog ciklusa Zašto se mrzimo? tijekom kojeg su u 11 dijaloških tribina istraženi svi oblici pojavnosti i tajne fenomena mržnje.

Komentiraj