Celtic odlučio da neće produžiti ugovor s Jozom Šimunovićem

Nakon pet godina i 125 nastupa u kojima se pet puta upisao u strijelce Jozo Šimunović napušta Celtic. Aktualni škotski prvak odlučio je da neće iskoristiti opciju produžetka ugovora s 25-godišnjim hrvatskim stoperom za još jednu sezonu.

“Želim se iskreno zahvaliti Jozi, odličnom momku koji je godinama pružao sve od sebe za Celtic. Jozo je bio član našeg velikog kluba već duže vrijeme i pružio nam je neke odlične trenutke. Imao je zaista važnu ulogu u našim uspjesima. Jozi i njegovoj obitelji želimo sve najbolje u budućnosti. Sigurni smo da će biti uspješan i u budućnosti.” – rekao je menadžer Neil Lennon.

Best of luck for the future and #ThankYouJozo! 🍀

🟢 125 appearances🏆 11 trophies⚽️ 5 goalsBest of luck for the future and #ThankYouJozo! 🍀

Posted by Celtic FC on Saturday, May 30, 2020

Šimunović je u dresu Celtica osvojio pet naslova prvaka te po tri kupa i liga kupa. Na Celtic Park je pristigao u kolovozu 2015. godine iz Dinama za navodilo se odštetu od 7,5 milijuna funti, iako su financijski izvještaji Celtica sugerirali da se ipak radilo o znatno manjem iznosu.

Za mladu hrvatsku reprezentaciju Šimunović je upisao devet nastupa i jedan gol, a tijekom srpnja 2017. godine izrazio je želju da nastupa za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, no naposljetku je od toga odustao.

Komentiraj