Čelnici Poljske, Češke i Slovenije idu u Kijev! “Cilj je potvrditi nedvosmislenu potporu cijele EU”

Autor:

epa09824945 Members of the Territorial Defense Forces check a car in a security check point in Kyiv (Kiev), Ukraine, 14 March 2022. According to the National Guard of Ukraine statistics, 100,000 Ukrainians have joined the Territorial Defense Force since the beginning of the Russian invasion of Ukraine.  EPA/MIGUEL A. LOPES

EPA/MIGUEL A. LOPES

Čelnici triju europskih zemalja – Poljske, Češke i Slovenije – otputovat će u utorak u Kijev kako bi se sastali s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom, priopćila je poljska vlada.

Ured poljskog premijera priopćio je u utorak da će premijer Mateusz Morawiecki, potpredsjednik vlade Jarosław Kaczyński, češki premijer Petr Fiala i slovenski premijer Janez Janša posjetiti ukrajinski glavni grad kao predstavnici Europskog vijeća.

“Posjet je organiziran uz konzultacije s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen”, stoji u priopćenju.

Navodi se da je svrha posjeta potvrditi nedvosmislenu potporu cijele Europske unije suverenitetu i neovisnosti Ukrajine. “Cilj ovog posjeta je također predstaviti široki paket podrške Ukrajini i Ukrajincima”, zaključuje se u priopćenju.

OZNAKE: Ukrajina, Kijev

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.