ČAČIĆ: “Što sad? Dajte, dečki iz oporbe, dajte nekoga. Ajmo, Petrov!”

Nacional

Varaždinski župan, Radimir Čačić, komentirao je u Novom danu televizije N1 situaciju u Agrokoru.

Kako ste vidjeli jučerašnji dan nakon ostavke Ramljaka?

Rekao bih da je cijela priča vodila prema tom raspletu. Bilo je potpuno očito da Ramljak nema više povjerenje Plenkovića, formalno Vlade, ali govorimo o premijeru. U tom kontekstu je posebno iznenađujuće da se vidi da Vlada nije spremna za činjenicu koju je sama proizvela, da ostane bez povjerenika. Ramljak je dao neopozivu ostavku, s njegove pozicije rekao bih čak gotovo izvanredno rješenje. Nema problema s alibijem za potencijalni neuspjeh cijelog procesa, jer napravio je sve što je mogao, izjavio je da je stabilizirao situaciju, doveo do trenutka kad treba ići u nagodbu, dobio je podršku malih dobavljača i sad ako cijela priča ne uspije, a ovi potencijalni napadi iza toga su zapravo politikanstvo i beznačajne stvari, je li ili nije sukob interesa angažman njegovih kolega, je li registrirao činjenicu i mogao primiti plaću od dvije i pol tisuće kuna u tvrtki gdje je radio, cijela ta priča je na razini dječjeg vrtića u tom smislu nema realne ugroze, ima alibi da cijela priča ne uspije.

Zašto je vlast okrenula leđa Ramljaku?

Kao i uvijek, ako treba prikupiti tri politička poena ili glasa ili spriječiti da se odlije 70 ili 60 glasova, nema tog interesa države, nema tog interesa hrvatskih građana koji bi bio ispred toga. Ovdje i odgovorna vlast i odgovorna opozicija su se morali ponašati sasvim drugačije. Ovaj proces se vodi već gotovo godinu dana na način koji daje određene rezultate, odgovorni ljudi u tom procesu ga moraju i završiti, Vlada mora stati iza njih, a ako ima bilo što nezakonito, postoje tijela u državi, ali proces se ne smije ugrožavati. Ovdje je očito bio niz partikularnih interesa, ovdje oporba smatra da nema nikakvu odgovornost. Otvaramo si proces ugroze samih sebe. Trebao je Plenković o tome razmisliti kad je povlačio potez, ubiti vola zbog juhe od repa nije pametno. Treba naći čovjeka, po mom uvjerenju nekoga tko je već unutra, tko je involviran u cijeli proces.

Zašto nitko nije spreman prihvatiti tu poziciju?

A zašto bi bio i tko bi bio? Usprkos tim pričama o fantastičnim primanjima Ramljaka, o tome da država nema razloga plaćati, ne vidim nikoga tko sad baš nagli da dođe na njegovo mjesto. Sve je fantastično, čovjek je dao ostavku i nitko ne želi na njegovo mjesto. Što sad? Dajte, dečki iz oporbe, dajte nekoga. Ajmo, Petrov! To nije ozbiljna politika, tako se to ne radi.Ovog trenutka nitko ozbiljan i odgovoran ne želi se izložiti malim prljavim političkim igrama.

Komentiraj