Čačić o mjerama: “Ponovno se šalje poruka da Vlada nešto čini, naravno s našim novcem”

Autor:

22.02.2022.,Zagreb - Dolazak ministara i kolacijskih partnera na sastanak u Banske dvore Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik Reformista Radimir Čačić u ponedjeljak je za N1 televiziju komentirao novi paket Vladinih mjera.

Istaknuo je da je on više-manje isti kakav je bio i prvi paket. “Ponovno se šalje poruka da Vlada nešto čini, naravno s našim novcem. Uvijek me šokira da ima onih koji vjeruju da Plenković i ministri to daju iz svog džepa”, rekao je Čačić.

Dodao je da se novac slijeva u proračun turbo brzinom zahvaljujući inflaciji, a da sve to mi plaćamo. “Potrošnja je takva kakva je, mirovine naravno nisu rasle ni jednu trećinu u odnosu na inflaciju. Taj dio koji su uzeli, plus porez na ekstraprofit, taj dio sad vraćaju stvarajući si političku podršku i šalju poruku – mi dajemo. Samo s našim novcem”, istaknuo je.

Čačić je naglasio da prvi paket mjera nije bio loš, a drugi koji sad ide će po svemu sudeći biti isti. “Plenković svjesno i namjerno nije obuhvatio ono o čemu sam ja govorio i kod prvog paketa, a to je da se stvarno pomogne najsiromašnijem dijelu Hrvatske. To je stvarno jednostavno. Umjesto lupetanja, ciganjenja, stvar je krajnje jednostavna, Vlada je trebala donijeti jednostavnu odluku da za jednu trećinu Hrvatske, milijun i 230 tisuća umirovljenika, da za njih povećanje mirovina nije kombinacija povećanje plaća i inflacije pa dobe 6 posto, a inflacija je nominalno 13 posto, a za najsiromašnije je de facto realna preko 20 posto. Nisu to napravili”, poručio je za N1 televiziju.

Predsjednik Reformista naglasio je da Vlada ponovno donosi priču o povećanju, što, kaže, nije povećanje već daljnje smanjenje. “Mi stalno derogiramo mirovine, a onda se pokušava prodati gola demagogija – mi pomažemo. Nemojte, prestanite pomagati. Jednostavno dajte umirovljenicima ono što im pripada”, zaključio je Čačić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.