Dusko Jaramaz/PIXSELL

BUTKOVIĆ “Pelješki most je nacionalni prioritet broj jedan”

Ministar prometa Oleg Butković za tportal je komentirao aktualne teme.

“Činjenica je da su nam autoceste, iza Domovinskog rata i obrane zemlje, najveći podvig koji smo napravili. … Odlučili smo pokušati stabilizirati taj sustav i autoceste ostaviti u našim rukama”, poručio je.

“Trenutno smo u fazi odabira konzultanata, a među njima ima i domaćih stručnjaka. S obzirom na dug koji imamo, želimo i moramo očuvati prihode autocesta. Taj dug je veliki ograničavajući faktor i ne smijemo dozvoliti da prihodi na autocesti padaju. S druge strane, u interesu nam je i želimo privući više vozila na njih. Zatim, tu vam je konfiguracija zemlje, velika sezonalnost prometa… dakle puno parametara koje je potrebno uzeti u obzir prilikom odabira sustava naplate. Nije važno što ja želim, odgovor o najboljem sustavu naplate dat će struka,” odgovorio je Butković na pitanje o uvođenju vinjeta.

 

“Pelješki most je nacionalni projekt broj jedan. Proveli smo javni natječaj, osigurali financiranje iz europskih fondova. I zato, ponavljam, ne vidim nijedan razlog da ne krenemo s gradnjom”, izjavio je ministar.

 

Komentiraj