Butković o provokacijama iz Mađarske: “Rijeka i Primorje zaslužuju poštovanje, a ne nacionalističko veličanje”

Nakon što je mađarski premijer Viktor Orban provocirao kako je “Rijeka – mađarsko more”, oglasio se hrvatski ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je osudio spomenuti ispad i naglasio kako treba biti jasan kada je u pitanju državnost i teritorijalan ustroj Hrvatske.

“U ovome mandatu, Vlada nije, niti će nasjedati na jeftine provokacije. Stavovi mogu biti različiti, ali povijest je povijest. Ne odobravam i osuđujem provokacije koje se tiču temeljnih načela državnosti poput teritorijalnog ustroja”, naglasio je Butković.

“Rijeka, kao i cijelo područje Primorja, s obzirom na bogatu povijest zaslužuje isključivo poštovanje i dijalog s ciljem napretka, a ne nacionalističko veličanje i simbolične provokacije”, dodao je.

Rijeka, je uz Istru prva pružila otpor fašizmu, stoga želim odnos prema njoj kakav i zaslužuje – državnički i pun poštovanja, stoji u objavi na osobnom Facebook profilu ministra Butkovića.

 

U ovome mandatu, #Vlada 🇭🇷 nije, niti će nasjedati na jeftine provokacije. Stavovi mogu biti različiti, ali povijest je…

Posted by Oleg Butković on Sunday, June 7, 2020

VIDEO: Pogledajte najnoviju provokaciju Orbana: Na spomeniku piše: “Rijeka – mađarsko more”

 

Komentiraj