Butković: “Nema čekanja! Vladine mjere na snagu stupaju odmah”

Autor:

08.09.2022., Zagreb - Na svojoj 147. sjednici odrzanoj u NSK Vlada je donijela paket mjera pomoci gradjanima i gospodarstvu vrijedan vise od 6 milijardi kuna. Mjere se odnose na cijene plina, struje, osnovnih namirnica i ciljanu pomoc ugrozenim kategorijama stanovnistva. Nakon sjednice mjere iz svog resora pojasnili su ministri Butkovic, Filipovic, Vuckovic, Paladina i Piletic. 
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade napokon predstavio paket mjera za ublažavanje udara zbog rasta cijena energenata. Paket mjera odnosi se i na građane i na poduzeća. Paket obuhvaća cijene struje i plina i limitira rast cijena određenih proizvoda.

Ministar Oleg Butković nakon sjednice Vlade obratio se novinarima. Butković je na početku rekao da je Vlada napravila veliki posao i da paket mjera uključuje pomoći i subvencije poduzetnicima, javnom i neprofitnom sektoru, poljoprivrednicima, ribarima, prometu, javni prijevoz…

“Činjenica je da je ovo nešto što će puno pomoći građanima i sektorima. Sagledali smo sve aspekte i donijeli paket koji će omogućiti da naši građani i poduzetnici mogu lakše funkcionirati”, rekao je Butković i dodao da će odluka odmah stupiti na snagu i da “nema čekanja”.

“Kolega Filipović ide sutra na Vijeće ministara i naš je prijedlog da se ograniče cijene energenata. Pratimo situaciju, ako ne dođe do toga, onda ćemo donositi odgovarajuće odluke”, rekao je Butković

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.