Burnley za povratak u Premier ligu od rivala traži počasni špalir, Blackburn odbija čak i odgovoriti

Autor:

March 1, 2023, Burnley: Burnley, England, 1st March 2023. Burnley celebrate Connor Roberts of Burnley late goal which wins the game during the The FA Cup match at Turf Moor, Burnley. (Credit Image: © Gary Oakley/CSM via ZUMA Press Wire) (Cal Sport Media via AP Images)

Gary Oakley/CSM via ZUMA Press Wire

Nakon što je lani ispao iz Premier lige, Burnley ove sezone pod trenerskim vodstvom Vincenta Kompanyja briljira u Championshipu i praktički je već siguran povratnik u najviši rang engleskog nogometa. Burnley nakon 35 kola ima 77 bodova, velikih 17 više od Middlesbrougha koji je na trećem mjestu, prvom koje vodi u doigravanje za Premier ligu.

U Burnleyu, pišu novinari dobro upućeni u situaciju oko kluba sa Turf Moora, će pokušati dodatno začiniti ionako sjajnu atmosferu temeljenu na odličnim igrama, rezultatima i izvjesnom povratku u Premier ligu: klub je od Blackburna, kod kojeg Claretsi gostuju tri kola prije kraja sezone, zatražio „guard of honour“ odnosno špalir u čast prvacima, nešto što je u Engleskoj na razini običaja ali ne i obaveze.

Ovo ne bi bilo toliko zanimljivo da Burnley i Blackburn nisu veliki, međusobno i najveći rivali koji igraju poznati East Lancashire derby, znan još i kao Cotton Mills derby, u šali nazvan još i El Lancasico. Rivalstvo ova dva kluba koji dolaze iz gradova udaljenih tek 18 kilometara smatra se jednim od najvećih u Engleskoj, ne računajući naravno gradske derbije koju su uvijek viša razina.

„Iako klub ništa nije odgovorio, niti ima tu obavezu jer se radi samo o običaju koji se može ali i ne treba poštivati, teško je vjerovati da bi Blackburn pristao na tako nešto“, napisao je Elliott Jackson, novinar koji prati Blackburn Roverse. „Svi znamo kakva je razina rivalstva između ova dva kluba i ne vidim kako bi bilo moguće da se tako nešto uopće dogodi“, dodao je.

Važno je naglasiti da je i Blackburn, pod trenerskim vodstvom Jona Dahla Tomassona, također u borbi za Premier ligu – četvrti su s 58 bodova, dva manje od trećeplasiranog Middlesbrougha i devet manje od Sheffield Uniteda koji drži drugo mjesto koje vodi direktno u najviši rang.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.