HINA/ Tomislav PAVLEK

BULJ “Kuščević je grobar referenduma”

Saborski zastupnik Miro Bulj u ime Kluba zastupnika Mosta osvrnuo se u četvrtak na odluku da nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje državnih referenduma, koje su pokušale inicirati građanske inicijative, ustvrdivši kako je ministar uprave Lovro Kuščević “grobar referenduma”.

“Vlada izravno odgovara na izravnu demokraciju. Ne mogu razumjeti da se radi igrokaz a sakupljeno je 400 tisuća potpisa za promjenu zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor”, kazao je Bulj tijekom slobodnog iznošenja stajališta.

Upitavši kome smeta da se uvede dopisno glasovanje i da se zastupnici biraju imenom i prezimenom Bulj konstatira da to smeta Lovri Kuščeviću “koji je grobar izravne demokracije i referenduma” i” koji se boji odluke naroda”.

“Lovro Kuščević koji se predstavlja velikim demokršćaninom, koji se pozdravlja s Hvaljen Isus, brani Vatikanske ugovore, a radi protiv svega kako se deklarira”, kazao je Bulj.

Ističe da narod ima legitimno pravo odlučiti kako će birati svoje zastupnike, a ne da zastupnici “budu poslušni dizači ruku petkom”.

“Ovo je diktatura Lovre Kušćevića i Andreja Plenkovića uz pomoć HDZ-a, HNS-a i manjina”, zaključio je.

Ivan Vilibor Sinčić (Klub zastupnika Živog zida) tijekom iznošenja stajališta ponovno se osvrnuo na planiranu izgradnju plutajućeg LNG terminala na Krku upozoravajući da je riječ o neisplativom projektu koji će dovesti do poskupljenja plina i gurnuti HEP u propast.

“Riječ je o ekonomskoj, ekološkoj, tehnološkoj i političkoj katastrofi”, naglasio je Sinčić.

Silvano Hrelja (Klub Glas-a i HSU-a) u iznošenju stajališta pozvao je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova “da uhvati zadnji vlak” i rezervira u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija 200 milijuna eura iz EU-a za ugradnju liftova u višekatnim stambenim zgradama, a Tomislav Žagar (Klub neovisnih zastupnika) pozvao Vladu da uloži više napora u rješavanje problema blokiranih kojih je prema posljednjih podacima 264 tisuće.

Komentiraj