BUKIĆ: “Reprezentacija se može okupiti 25. svibnja”

Autor:

Zagreb: Predstavljena monografija "Zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola" 13.11.2018., Zagreb - 41. izdanje medjunarodnog sajma knjiga Interliber. Predstavljanje monografije Zlatno desetljece hrvatskog vaterpola u izdanju Skolske knjige. Perica Bukic.
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) Perica Bukić nije skrivao zadovoljstvo nakon današnjeg sastanka s ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslavom Capakom na kojem je potvrđeno da se od 24. lipnja mogu nastaviti vaterpolska natjecanja.

“Izuzetno sam zadovoljan sastankom kojem su nazočili i državni tajnik za šport Tomislav Družak i njegov zamjenik Krešimir Šamija i na kojem nam je ravnatelj HZJZ-a potvrdio da, ukoliko ne bude pogoršanja epidemiološke situacije, možemo nastaviti s vaterpolskim natjecanjima od 24. lipnja i onda bi sezonu završili 1. kolovoza”, izjavio je za Hinu dopredsjednik HVS-a Perica Bukić naglasivši da su od čelnika HZJZ-a dobili suglasnost i da od 25. svibnja izbornik Ivica Tucak može započeti i reprezentativne pripreme.

Bude li sve u najboljem redu, 24. lipnja bi se trebale igrati prve utakmice četvrtfinala Prvenstva Hrvatske, kao i prva utakmica za 9. mjesto u državnom prvenstvu. Uzvrati su tri dana kasnije. Podsjetimo, četvrtfinalni parovi su Jug AO – Galeb MR, Mladost – POŠK, Jadran – Primorje EB i Mornar BS – Solaris.

Polufinala su 1., 4. i 6. srpnja (igra se na dvije pobjede), a finalne utakmice na rasporedu su od 18. srpnja do 1. kolovoza ove godine. Finale se igra na tri pobjede.

Određen je i termin završnog turnira Regionalne lige koji bi se trebao igrati u Dubrovniku 11. srpnja.

Po Bukićevim riječima natjecanja u završnici Hrvatske lige mogla bi se održavati i uz prisutnost gledatelja jer s obzirom na brojnost posjetitelja ne bi bilo problema održati propisanu socijalnu distancu.

“Za nas je važno i da nakon 25. svibnja mogu započeti i treninzi svim mlađih uzrasta čije bi se natjecanje odvijalo tijekom srpnja i kolovoza u otvorenim bazenima, a izuzetno smo zadovoljni i što nam je gospodin Capak razriješio naše dileme glede tuširanja igrača i preporučio tuširanje, ne samo nakon utakmice i treninga nego i prije ulaska u bazen”, kazao je najtrofejniji svjetski vaterpolista svih vremena Perica Bukić.

U ovom trenutku na bazenu smije trenirati maksimalno 40 osoba, a do 25. svibnja preporuka je još uvijek držati distancu.

Dogovoreno je da se za natjecanja u terminima koja su predviđena, ukoliko se nešto bitno ne pogorša, ne bi trebalo testirati, već je dovoljno mjerenje temperature.

Uz zamolbu stožeru Civilne zaštite klubovi mogu dobiti dozvolu za povratak igrača izvan EU, naravno ukoliko oni fizički mogu doći.

Osim muškaraca, uskoro bi trebale s natjecanjem početi i žene. Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza usvojio i kalendar nastavka nadmetanja vaterpolistica.

Žene bi trebale ponovo u vodu 27. lipnja s utakmicama 7. kola, nakon kojeg bi slijedilo 8. kolo (1. srpnja), 9. kolo (4. srpnja), te 10. kolo (11. srpnja).

Termini polufinala su 15., 18. i 22. srpnja, a finale i utakmice za treće mjesto 25. srpnja, te 1. i 5. kolovoza.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.