Buckinghamska palača objavila fotografiju: Ovo je posljednje počivalište Elizabete II.

Buckinghamska palača objavila je u subotu na Facebooku fotografiju posljednjeg počivališta kraljice Elizabete II. u kraljevskoj kapeli u Windsoru, koje se sastoji od nadgrobnog kamena s njezinim imenom, imenom njezinih roditelja i supruga princa Philipa.

Nadgrobni spomenik od belgijskog mramora nalazi se u Memorijalnoj kapeli kralja Đure VI., koju je kraljica Elizabeta 1962. odredila za posljednje počivalište svoga oca Đure VI.

Kraljica je ondje pokopana u ponedjeljak nakon državnog pogreba u Westminsterskoj opatiji.

Pokopu su nazočili kralj Charles III. i drugi najbliži članovi kraljevske obitelji u memorijalnoj kapeli kralja Đure VI. koja se nalazi unutar kapele svetog Jurja. Pojedinosti ceremonije nisu bile obznanjene, a Buckinghamska palača to je nazvala “duboko osobnom obiteljskom prigodom”.

Kapelu je započeo graditi kralj Eduard IV. 1475. godine. U kapeli je pokopano deset bivših vladara, uključujući Đuru IV. i Đuru III. koji je bio kralj kada su Sjedinjene Američke Države postale neovisne od Britanskog Carstva.

Članovi kraljevske obitelji pokopani su u raznim kriptama unutar kapele. Tamo su također pokopani njezin otac – kralj Đuro VI., kraljica majka i sestra princeza Margaret.

Komentiraj