Buba u autu: Milan Bandić svom vozaču: “Što smo ćapili, ćapnuli smo”

U srpnju 2020. godine policija je u ozvučenom automobilu snimila tadašnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića kako je s vozačem Ivanom Jurčićem dogovarao poslove. Jutarnji piše da je bandić s Jurčićem razgovarao kako, zbog policijskih izvida, iz igre s adventskim kućicama moraju privremeno izbaciti njegovog drugog vozača Zdravka Krajinu i “kralja Adventa” Denisa Mohenskog.

“Ova dvojica ne smiju biti blizu, biti tamo, samo ovu godinu. Neka ne preskoče, ali neka ih nema tamo, neka ide preko nekog šestog, vašeg ili njihovog, nebitno”, rekao je Jurčić.

“To je jasno, ne smije ih biti nikako”, složio se Bandić.

“Idealno bi bilo da pauziraju ovu godinu jer je ovo izborna godina”, nastavlja vozač.

“Ne može ni Zagi ni oni”, dodao je Bandić.

List je objavio da je Bandić snimljen kako je krajem ožujka u automobilu razgoavaro sa svojim vozačem Zdravkom Krajinom, kada je Bandić rekao: “Što smo ćapili, ćapnuli smo…”.

Krajina mu je odgovoio da ‘imaju još love, još 950 hiljada’.

U nastavku razgovora, kao i u jednom drugom razgovoru snimljenom pola godine kasnije, Krajina se požalio gradonačelniku na problem s nekim računom koji je, kako je smatrao Krajina, trebala podmiriti Turistička zajednica. “Bio je dogovor da će Turistička to platiti nama, a na kraju mi smo platili, ali oni nisu platili nama”, rekao je Krajina, a Bandić je odgovorio da se radi o ‘dvadeset, dvadeset i dvije tisuće eura, nije to za bacit’.

Kada je Krajina rekao da to nije ‘virtualna lova’, Bandić mu je odgovorio: “Da, da, to su naše pare”.

 

Komentiraj