Bruguera: Ovo je najteža skupina

Izbornik španjolske muške teniske reprezentacije Sergi Bruguera predstavljajući sastav reprezentacije koji će nastupiti na završnici Davis Cupa u Madridu od 18. do 24. studenoga izjavio je kako je skupina u kojoj se nalaze Španjolska, Hrvatska i Rusija najteža.

Bruguera je za nastup u Madridu prijavio Rafaela Nadala, Roberta Bautistu, Pabla Carrena, Feliciana Lopeza i Marcela Granollersa.

“Ovo je najteža skupina. Rusi su u odličnoj formi, a Hrvatska je aktualni prvak, s Čilićem i Ćorićem te odličnim parovima”, rekao je Brugera u razgovoru za španjolsku javnu televiziju TVE.

“Naš cilj je isti kao i svake godine. Odigrati najbolje što možemo, dati sve od sebe te doći što dalje. Velika je prednost što igramo doma pred svojom publikom, to je jako važno”, dodao je.

Bruguera se osvrnuo i na uvrštavanje drugog igrača svijeta, 33-godišnjeg Nadala.

“Nadam se da ćemo moći računati na njega. Potreban nam je”, istaknuo je Bruguera nakon što je predstavio momčad u Madridu.

Tijekom predstavljanja je istaknuo kako ga uvijek brine Nadalovo zdravstveno stanje.

“Uvijek sam zabrinut za Nadala, bitno mi je da je uvijek dobro, a ove godine se dobro nosi s ozljedama”, izjavio je i dodao kako mu se “sviđa novi format turnira koji će biti atraktivan”.

Nakon što je objavljen popis, preko Twittera se oglasio 35-godišnji Fernando Verdasco poručivši kako je razočaran nepozivanjem u reprezentaciju.

“Jako sam tužan i razočaran što nisam u momčadi za Davis Cup i što izbornik Sergi Bruguera ne računa na mene. Veselio sam se igranju vjerojatno svog posljednjeg Davis Cupa u svom Madridu. Hvala svima koji vjerujete u mene”, napisao je Verdasco, 40. igrač svijeta.

Verdasco je sudjelovao u španjolskom osvajanju Davis Cupa 2008., 2009. i 2011. godine. Španjolska je prethodno osvojila još dva naslova 2000. i 2004. godine.

Komentiraj