Bruce Springsteen prvi američki glazbenik koji je primljen u britansku Akademiju Ivor

Autor:

Bruce Springsteen plays at Parken in Copenhagen, Denmark, July 11, 2023. Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe/via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK. Photo: RITZAU SCANPIX/REUTERS

RITZAU SCANPIX/REUTERS/PIXSELL

Američki glazbenik Bruce Springsteen postat će prvi i skladatelj i tekstopisac izvan Velike Britanije koji će postati počasni član Akademije Ivor koja se nalazi u Londonu.

Rock zvijezda je prvi američki glazbenik koji će dobiti nagradu jer je njegov rad obogatio kulturni život Ujedinjenog Kraljevstva.

Samo 24 osobe dobile su tu nagradu, primjerice Sir Elton John, Sir Paul McCartney i Kate Bush.

Prošle godine nagradu je dobio Sting koji je iskoristio priliku da upozori na opasnosti koje umjetna inteligencija predstavlja za tekstopisce.

Springsteen, 74-godišnji pjevač, tekstopisac i gitarist, dobit će priznanje “za svoj izvanredan doprinos pisanjem pjesama i utjecaj na kulturni život Ujedinjenog Kraljevstva” u Londonu na godišnjoj dodjeli nagrada za tekstopisce i filmske skladatelje. Springsteen će održati koncert u engleskom gradu Sunderlandu, na Stadium Of Light 22. svibnja, a nagradu će dobiti sljedećeg dana u Londonu.

Pjevač je rekao da je ponosan što je prvi međunarodni skladatelj i tekstopisac kojeg je priznala ta britanska Akademija. “Osim priznanja za moje pisanje pjesama, nagrada predstavlja posvetu obožavateljima i prijateljima koji su podržavali mene i moj rad posljednjih 50 godina”, rekao je Springsteen.

Nagrada Ivor prvi put dodijeljena je 1956. godine, a nazvana je po velškom skladatelju, glumcu i zabavljaču Ivoru Novellu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.