Bronca Filipa Mihaljevića: “Kad se sjetim da prije šest mjeseci nisam mogao ustati bez bolova…”

Hrvatski atletičar Filip Mihaljević (26) osvojio je u petak brončanu medalju u bacanju kugle na Europskom dvoranskom prvenstvu u poljskom Torunu s hicem od 21.31 metara.

Hrvatski je rekorder bio među osvajačima medalja od prve do posljednje serije te tako zasluženo stigao do odličja. Ujedno Mihaljević je postao tek drugi hrvatski atletičar s medaljom s dvoranskih europskih prvenstava. Dosada je odličja osvajao samo Branko Zorko koji je 1992. osvojo broncu, a 1994. srebro na 1500 metara.

Mihaljević je svoju medalju brončanog sjaja primio u subotu na skromnoj ceremoniji.

“Tek su se dojmovi slegli, sinoć sam bio još u natjecateljskom raspoloženju. Stvarno sam presretan i emocije nadiru, stvarno podrška stiže sa svih strana i čestitke mojih najbližih, prijatelja i od atletskih prijatelja. Mislim da je ovo uspjeh za sve nas, a pogotovo za moj tim, ljude koji su surađivali sa mnom, trener i fizioterapeut koji me vratio iz ozljede. Kad se sjetim da prije šest mjeseci nisam mogao ustati sa stolice bez bolova mislim da ova medalja dobiva i malo zlatniji sjaj nego što je ovo treće mjesto”, kazao je, kako prenosi HRT.

Mihaljević dodaje da je svojim nastupom jako zadovoljan. “Unatoč teškim problemima koji su bili zadnjih šest mjeseci sam stvarno prezadovoljan i nadam se da je ovo jedna stanica za ljeto i za ono što nas čeka i da će rezultati doći”, poručio je.

Komentiraj