Brojni filmaši na čelu s Christopherom Nolanom traže spašavanje britanskih kina

Autor:

Warner Bros.

Više od 40 značajnih osoba iz filmske industrije potpisalo je pismo poslano britanskom ministru Rishiju Sunaku kojom se traži značajnija financijska podrška kinima u Velikoj Britaniji koji, zbog pandemije koronavirusa, „stoje na rubu ponora“. Redatelji Christopher Nolan, Steve McQueen i Ridley Scott, glumac Jude Law te producenti James Bond filmova Barbara Broccoli i Michael G. Wilson među potpisnicima su ovog pisma kojim traže „ciljanu financijsku potporu kako bi se osiguralo budućim generacijama uživanje u magiji kina“.

„Poštujemo podršku koju je vlada već pružila ali se bojimo da to neće biti dovoljno“, navodi se u pismu u kojem se tvrdi kako su veliki kino operateri u najvećim problemima. „Te kompanije prerdstavljaju 80 posto tržišta, na puno načina oni stvaraju ‘kritičnu masu’ i pomažu postizanju uspjeha povezanih sektora kao što su filmska distribucija i produkcija. Bez njih, budućnost cjelokupne britanske filmske industrije izgleda iznimno nesigurno“, stoji u pismu u kojem se, nadalje, kaže „Nadamo se da će vlada reagirati na ovaj poziv. Kina u Velikoj Britaniji na rubu su ponora“.

Ovo pismo ne iznenađuje s obzirom da britanska kina zbog pandemije koronavirusa bilježe pad u prihodima od 76 posto te da su većinom zatvorena. Među potpisnicima ovog pisma su i slavni britanski redatelji kao što su Stephen Daldry, Richard Curtis, Stephen Frears, Paul Greengrass, Armando Iannucci, Asif Kapadia, Sam Mendes i Matthew Vaughn.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.