BRKIĆ “Mi Hrvati iz Hercegovine se nismo igrali sjekirama”

Prilikom dolaska na sastanak vladajuće većina potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić komentirao je teme sastanka, ali i odnos s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, javlja N1.

Na novinarsko pitanje o “zakopavanju ratnih sjekira” između njega i premijera Plenkovića, Milijan Brkić je kazao:

“Ja sam vam Hrvat porijeklom iz Hercegovine i kod nas nije bilo Indijanaca i nismo se igrali sjekirama.”

Ivana Anušića, osječko-baranjskog župana i šefa kampanje aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, novinari su ranije pitali jesu li ‘zakopane ratne sjekire’ između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i potpredsjednika stranke Brkića, a Anušić je odgovorio:

“Zakopane su, zakopane.”

No, izvor blizak premijeru Plenkoviću  je u razgovoru za Nacional u ponedjeljak navečer tu tvrdnju izričito demantirao. Ali neslužbeno. U tom kontekstu taj izvor je kazao:  ‘Zakopane su grad u Poljskoj, a ne ratne sjekire’.

Kako u novom broju donosi Nacional činjenica je da su isti izvori u više navrata odmah po izbijanju i tijekom razvoja afere SMS, zbog indicija o Brkićevoj ulozi u njoj, također slali negativno intonirane poruke o Brkiću. Štoviše, Brkića su svrstavali izravno u mafijaški milje. Ali se nakon toga Plenković od Brkića nije politički distancirao. U više navrata slao je poruke kako očekuje da institucije do kraja odrade svoj posao u tom slučaju. Istodobno njih dvojica i dalje sjede za istim stolom na najosjetljivijim stranačkim sastancima, a Anušić je počeo i javno priželjkivati njihovo veliko pomirenje. To se također može tumačiti kao dodatna neizravna poruka Državnom odvjetništvu kako bi trebalo postupati u Brkićevu kontekstu.

Komentiraj