HINA/ Slavko VUKADIN

Britanski sud odlučuje o izručenju Todorića

Britanski Westminster Magistrates Court danas u 12:30 sati objavit će prvostupanjsku odluku o izručenju Ivice Todorića Hrvatskoj.

Naokn što sutkinja obrazloži odluku postoje li ili ne prepreke za izručenjem, nezadovoljna strana može se žaliti na tri različite instance u Velikoj Britaniji te se procjenjuje da bi proces potom mogao trajati dodatnih četiri do šest mjeseci, piše N1.

Saslušanje o zahtjevu hrvatskog pravosuđa za izručenjem završeno je 10. travnja. Saslušana su dva svjedoka koje je predložila Todorićeva obrana – ekonomski stručnjak koji se bavio tranzicijskim zemljama, Will Bartlett i Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Podsjetimo, Todorić je uhićen 7. studenog prošle godine temeljem europskog uhidbenog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog dana je pušten na slobodu uz jamčevinu od sto tisuća funti i mjere opreza.

Todorić i još 14 ljudi pod istragom su u Hrvatskoj zbog slučaja Agrokor. Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo od 18. listopada prošle godine vodi istragu protiv Todorića zbog sudjelovanja u nezakonitom pribavljanju jedne milijarde i 142 milijuna kuna u slučaju Agrokor. Uz Todorića, istragom su obuhvaćeni njegovi sinovi Ante i Ivan te 12 Agrokorovih menadžera i revizora.

Komentiraj