BRITANSKI NCA POTVRDIO “Hrvatska je uputila zahtjev za uhićenjem Todorića”

Screenshot/eumostwanted.eu

Britanska NCA (National Crime Agency) potvrdila je u utorak za N1 kako je Hrvatska uputila zahtjev za uhićenjem Ivice Todorića.

U svom odgovoru N1 televiziji glasnogovornik NCA Aaron Payne objasnio je: “Općenito govoreći, osoba za koju se vjeruje da je u Velikoj Britaniji i koja je tražena putem Europskog uhidbenog naloga (EAW), će biti uhićena od strane britanske policije i počet će postupak oko izručenja. Postupak oko izručenja potom provodi Westminster Magistrates Court. U smislu konkretnih pitanja o Europskom uhidbenom nalogu bojim se da na to moraju odgovoriti vlasti koje zahtjevaju uhićenje konkretne osobe. U ovom slučaju strana koja zahtjeva uhićenje je Hrvatska”.

Podsjetimo, Nacional je u najnovijem broju objavio da hrvatske vlasti točno znaju gdje u Londonu živi odbjegli šef posrnulog Agrokora te su o tome informirale Britance, iako skrivaju te informacije od javnosti.

Ministar unutarnjih poslova Davor Boćinović te navode danas nije želio komentirati. Također, policija se još uvijek nije službeno oglasila o nagađanjima da će se Todorić predati britanskim vlastima.

Komentiraj