Britanka koja je pala s kruzera otkrila kako je izdržala deset sati u moru

HINA/ MORH/ Obalna straža RH/

Britanka Kay Longstaff (46), koja je pala s kruzera “Norwegian Star” na liniji Pula – Venecija, otkrila je kako je preživjela deset sati u moru čekajući pomoć.

“Srećom za nas i nju, odmah smo je vidjeli jer kada nas je ugledala, dignula je ruke i mahala. Pravo je čudo je što je preživjela. Na kruzeru su mislili da nije preživjela. Očito je i u dobroj kondiciji. Rekla nam je da se bavi jogom te da je plutajući u moru cijelo vrijeme pjevušila da joj ne bi pala temperatura tijela i da ostane budna”, rekao je poručnik fregate Lovro Orešković, zapovjednik broda Cavtat koji je spasio Britanku kako prenosi Glas Istre.

Pregledom nadzornih kamera utvrđeno je da je Britanka s broda pala u 23:45 sati, ali još uvijek nije jasno kako je do pada došlo. “Čuo sam da je svoju torbu ostavila na palubi, a u njoj je bila putovnica. Kažu da je incident zabilježen na nadzornim kamerama. Navodno je pila alkohol”, rekao je jedan od putnika.

Podsjetimo, Britanka je u subotu, nešto prije ponoći pala s palube kruzera “Norwegian Star” s visine od 20 metara, i punih deset sati provela plutajući u moru. Spašena je u nedjelju oko 13 sati. “Pala sam preko palube s broda. Bila sam u vodi deset sati. Sretna sam što sam živa”, izjavila je.

Komentiraj