Bridget Jones se vraća, glavni glumci potvrdili povratak ulogama u četvrtom dijelu

Autor:

Universal

Filmska franšiza „Dnevnik Bridget Jones“ jedna je od najuspješnijih u ovom stoljeću a započela je 2001. godine kada je film zaradio u kinima diljem svijeta 282 milijuna dolara dok mu je proračun iznosio samo 25 milijuna dolara. Drugi dio zaradio je 2004. godine 264 milijuna dolara dok je 2016. treći dio zaradio 208 milijuna dolara. Sada stiže vijest da će se u svibnju ove godine početi snimati četvrti dio, dvostruka osvajačica Oscara Renee Zellweger ponovo će glumiti Bridget Jones dok će Colin Firth i Hugh Grant ponoviti uloge Marka Darcya i Daniela Cleavera koji se bore za njenu ljubav.

Kako javljaju svjetski mediji, četvrti dio bazirat će se na knjizi „Bridget Jones: Mad About The Boy“, autorice Helen Fielding, iz 2013. godine. U toj knjizi priča se temelji na životu Bridget Jones, sada 51-godišnje samohrane majke dvoje djeteta, koja se nastoji snaći na društvenim mrežama i aplikacijama za pronalaženje partnera. Pitanje je koliko će se film držati knjige s obzorom da se u knjizi navodi kako je Bridget Jones udovica jer je suprug Mark Darcy preminuo. A toga se četvrti dio filma neće pridržavati.

Izvor blizak produkciji filma izjavio je za The Mail On Sunday kako je sve spremno za početak snimanja te da je Renee Zellweger oduševljena što će ponoviti ulogu koju toliko obožava.

Novi film dolazi osam godina nakon trećeg dijela u kojem se Bridget Jones vjenčala s Markom Darcyjem (Colin Firth) te je otkrila da je upravo on otac njenog djeteta. Hugh Grant nije glumio u trećem dijelu te se pretpostavljalo da je preminuo. No, na kraju se otkriva da je lik kojeg glumi pronađen živ nakon pada aviona.

Helen Fielding prethodno je govorila o četvrtom film u intervjuu za Radio Times, rekavši: „Svaki film koji se napravi je čudo. Mislim da je stvarno teško snimati filmove i učiniti ih dobrima, a mi želimo da to bude stvarno dobro. Ali stvarno se nadam. Voljela bih to vidjeti na filmskom platnu.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.