Brazilska policija pokrenula operaciju kodnog imena “Đakovo”: Razotkrili višemilijunsku trgovinu oružjem, spominje se i Hrvatska

Autor:

Photo: Unsplash

Brazilska policija razotkrila je milijunski sustav ilegalne trgovine oružjem iz Europe u Južnu Ameriku, objavilo je brazilsko ministarstvo pravosuđa. Kako navode, tvrtka sa sjedištem u Asunciónu u Paragvaju navodno je uvezla tisuće pištolja, pušaka i streljiva od nekoliko europskih proizvođača u Hrvatskoj, Turskoj, Češkoj i Sloveniji.

Radi se o oružju vrijednom oko 225 milijuna eura.

Oružje je navodno uvezeno iz Europe u Paragvaj, a onda je preprodavano skupinama posrednika koji su operirali na granici između Brazila i Paragvaja, a koji su ga zatim preprodavali moćnim kriminalnim frakcijama u Brazilu.

Uhićene osobe hrvatskog podrijetla

Istraga je započela 2020. godine u policijskoj postaji u Vitóriji da Conquista na sjeveroistoku Brazila, gdje su uhićene dvije osobe s 23 pištolja hrvatskog podrijetla i dvije puške te sa streljivom i spremnicima za metke.

Nakon toga brazilska policija je pokrenula operaciju kodnog imena “Đakovo” koja je razotkrila višemilijunski sustav nezakonite trgovine vatrenim oružjem iz Europe u Južnu Ameriku.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.