BRAVO, MATE! Fantastični Pavić osvojio i posljednji Grad Slam naslovi koji mu je trebao – Roland Garros!

Autor:

Profimedia

Tom Dubravec / imago sportfotodienst / Profimedia

Mate Pavić, 30-godišnji hrvatski tenisač, osvojio je Roland Garros sa svojim partnerom Marcelom Arevalom iz Salvadora, u finalu turnira parova svladali su talijansku kombinaciju Simonea Bolellija i Andreu Vavassorija sa 7-5, 6-3.

Pavić je time kompletirao sva četiri Grand Slam turnira u karijeri, u igri parova. Ranije je osvojio Australian Open 2018. s Austrijancem Marachom, Wimbledon je osvojio s Nikolom Mektićem 2021., dok je na US Openu bio najbolji 2020. godine u paru s Brazilcem Soaresom.

Uz sva četiri Grand Slam trofeja u igri parova Pavić još ima tri naslova na Grand Slam turnirima u mješovitim parovima. Njegov partner, 33-godišnji Arevalo, ove je subote osvojio svoj drugi Grand Slam u karijeri, premijerni je također proslavio u Roland Garrosu 2022. godine s Rojerom.

Pavić je prije slavlja ove godine dva puta u karijeri igrao finale Roland Garrosa te je u njima gubio, ali je dočekao treću sreću.

U prvom setu finala, kod 5-5, Talijani su propustili čak četiri break-prilike. Pavić i Arevalo su odmah nakon spašenog neizvjesnog gema napravili break i time dobili prvi  set.

U drugoj dionici Talijani su prvi došli do breaka, kod 1-1, ali su Pavić i Arevalo odmah vratili izgubljeno, a naknadno još jednom oduzeli servis suparnicima koji je bio dovoljan na putu do konačne pobjede.

POKAZALA MOĆ Swiatek loše krenula u finalu Roland Garrosa pa prepustila protivnici tek tri gema

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.