BRAĆO I SESTRE, BRAVO Sinkovići i Jurkovićke u europskim polufinalima

Autor:

07.05.2023. Zagreb -. Braca Martin i Valent Sinkovic  su  osvojili zlatnu medalju u dvojcu na parice na Svjetskom veslackom kupu na Jarunu Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Braća Valent i Martin Sinković, te sestre Ivana i Josipa Jurković u dvojcu bez kormilara plasirali su se u polufinale Europskog veslačkog prvenstva u mađarskom Szegedu, dok braća Patrik i Anton Lončarić u dvojcu na pariće moraju u repesaž

Sinkovići su zauzeli drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom od 6:34.85 minuta u izravno ušli u polufinale. Valent i Martin su tijekom cijele utrke bili na drugom mjestu, a nakraju su zaostali više od osam sekundi za rumunjskom posadom Florin Arteni- Florin Lehaci.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Za sedam sekundi nadmašili su trećeplasirani španjolski čamac, koji mora u repesaž.  U ostalim skupinama pobijedili su svjetski prvaci Romeo Roeoesli i Andrin Gulich iz Švicarske te nedavni pobjednici Svjetskog kupa Ollie Wynne-Griffith i Tom George iz Velike Britanije.

Sinkovići su aktualni europski prvaci, ali u dvojcu na pariće.

AL’ VESLAMO! I Damir Martin je u polufinalu Europskog prvenstva

Braća Patrik i Anton Lončarić su u svojoj kvalifikacijskoj skupini dvojca na pariće bili četvrti s 6:30.24 minuta, te moraju petak u repesaž. Pobijedili su Španjolci (6:20.42) ispred Norvežana (6:25.21), pa je Osječanima do izravnog plasmana u polufinale nedostajalo pet sekundi.

foto: HINA/ Damir SENCAR

Sestre Jurković su također zauzele drugo mjesto u svojoj skupini s vremenom od 7:15.90 minuta, što im je bilo dovoljno za izravni prolazak u polufinale i izbjegavanje repasaža. Pobijedile su Grkinje (7:14.04).

Sestrama Jurković je ovo dobar test prije kvalifikacijske regate za Olimpijske igre u Parizu koja se održava u švicarskom Luzernu od 19. do 21. svibnja.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.