Braća Martin i Valent Sinković u dvojcu te Luka Radonić u lakom samcu izborili su u petak nastup u polufinalu na završnom natjecanju Svjetskog veslačkog kupa koje se od petka do nedjelje održava u švicarskom Lucerneu.

Nakon što su pobijedili u svojoj skupini u jutarnjim kvalifikacijama, najbolji svjetski veslači su bili najbrži i u svojoj četvrtfinalnoj skupini, a uz to su za više od četiri sekunde bili brži nego u prvom nastupu. Sinkovići su pobijedili s rezultatom 6:33.470 minuta, ispred novozelandskog dvojca (6:37.190) i druge španjolske posade (6:40.640), koji su također izborili mjesto u subotnjem polufinalu.

U istoj četvrtfinalnoj skupini nastupio je i drugi hrvatski dvojac na ovom natjecanju, a Ivan Piton i Karlo Udovičić su osvajanjem petog mjesta (6:44.080) izborili mjesto u C ili D finalu.

Osim braće Sinković u subotnjem će polufinalu nastupiti i Luka Radonić u konkurenciji lakih samaca. Radonić je mjesto u polufinalu izborio uvjerljivom pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini (7:10.920).

Subotnje polufinalne utrke lakih samaca na rasporedu su od 9.30 sati, dok će se dvojci za mjesto u finalu boriti oko 13.15 sati.

Komentiraj