BOŽINOVIĆ O RUKOVANJU: “Neke sam odbio laktom a kod nekih sam popustio”

Davor Božinović u srijedu je na konferenciji za novinare HDZ-a o globalnoj prepoznatljivosti Hrvatske i EU, poručio da je bila greška što se na skupu HDZ-a u Sisku 8. lipnja rukovao s nekim građanima, naglasivši da se u tom trenutku dobro osjećao zbog dobre epidemiološke situacije, a iz današnje perspektive postupio bi drugačije.

“Skup u Sisku 8. lipnja bio je organiziran na otvorenom uz sve epidemiološke mjere, opća situacija u tom trenutku bila je dobra bez novooboljelih od Covida-19. Iz ove današnje perspektive trebao sam možda postupiti drugačije; možemo govoriti da je to bila greška no tada smo se svi dobro osjećali zbog povoljne epidemiološke situacije”, rekao je Božinović.

Kaže da je pokazao jednu vrstu slabosti. “Vidio sam prvi put puno novih ljudi, neke sam odbio laktom a kod nekih sam popustio”, dodao je.

Božinović je potvrdio i da je pretjerano reagirao kada je kategorički tvrdio da se nije ni s kim rukovao, pojasnivši da se nije sjetio detalja događaja te pripisavši to refleksnoj radnji prilikom sastanaka s ljudima.

Komentiraj