Božinović: “Nisam neki pasionirani stalker Skeje, policija prijavljuje takve pokliče, no to ne dobiva pravosudni epilog”

Autor:

2.8.2021., Zagreb - Nakon konferencije za medije o novim osobnim iskaznicama ministar unutrasnjih poslova i nacelnik nacionalnog stozera civilne zastite Davor Bozinovic dao je ispred NSK izjave za medije.
Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović u četvrtak je, odgovarajući na pitanje o ‘Za dom spremni’ koji je u Kninu ranije uzvikivao Marko Skejo, izjavio da ‘nema konkretan uvid u ono što se dogodilo’.

“Poklič je zabranjen i on je kažnjiv. Policija će napraviti sve što se može u skladu sa zakonom. Znate da je policija puno puta prijavila taj poklič, ali to nije dobilo pravosudni epilog”, rekao je Božinović.

Dodao je da smatra da su smjernice dane, a na pitanje zašto se svake godine sa Skejom događa jedna te ista stvar, kaže da ‘nije pasionirani stalker Skeje’. “Ja ne poduzimam ništa, posao poduzima policija, ja pratim što policija radi. To je poklič, pozdrav koji treba sankcionirati. Postoje neke situacije o kojima se može razgovarati. To je nešto o čemu bi svi u politici trebali zauzeti nekakav stav i implementirati ga kao rješenje”, istaknuo je Božinović.

Dodao je da, ‘ako se to dogodilo’, dogodilo se izvan državnog protokola. “Kad policija pregleda snimke, oni će odraditi svoj posao. Policija uvijek odradi svoj posao i uvijek je prijavljivala, ali upravo u ovim krajevima te policijske prijave nisu uvijek ili su tek u pojedinačnim slučajevima dobivale pravosudni epilog što nije dobro ni za policiju”, rekao je Božinović i zaključio da to nije u njegovoj nadležnosti.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina kazao je kako policija provodi opsežne mjere osiguranja. “Policija to prijavljuje. Postoji različita praksa. Policija će iskomunicirati sve što se događalo ili će se događati. Ja nisam vidio taj događaj niti mogu nešto konkretno reći”, dodao je Milina.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.